Blog

Studenten bouwen app voor
This is Holland  

Door 

Kim

Al een aantal jaar werkt Flores.nl samen met studenten van de Hogeschool van Amsterdam aan diverse projecten. Ook dit jaar is er weer een project gestart. Samen met de studenten ontwikkelen we een app voor het bedrijf This is Holland. This Is Holland is een experience die uit vier verschillende onderdelen bestaat, waarbij Nederlandse en buitenlandse toeristen op een adembenemende reis door en over Nederland worden meegenomen. Onder andere via een spectaculaire 5d flight experience over alle must-sees van Nederland.

Designsprint
Tijdens eerdere projecten ontvingen de studenten een design van een van de klanten van Flores.nl. Deze konden ze dan kopiëren om er vervolgens een functionele app van te bouwen. Dit jaar pakken we het een beetje anders aan. Samen met de klant en de studenten hebben we een design sprint gedaan. Aan het einde van de design sprint bepaalden we de scope, de doelen en doelgroep van de app. Op basis hiervan moesten de studenten prototype ontwikkelen en presenteren aan de klant.

Testfase
Vervolgens gingen de studenten naar This Is Holland om het prototype onder aanwezige bezoekers te testen. Student San Cheung (Projectleider) over het testen: “In het begin was het best wel spannend om bezoekers aan te spreken en om een moment van hun tijd te vragen. Al snel ging het soepeler. Het bleek erg nuttig want we kwamen er door het testen achter dat het ontwerp van de app nog veel beter kon. Bij sommige onderdelen hadden de bezoekers bijvoorbeeld meer uitleg nodig. Zoals een tutorial bij de AR Game. Andere aanpassingen die naar voren kwamen, waren het vergroten van knoppen en een betere navigatie.”

Bouwen
Op dit moment zijn de studenten er klaar voor om de app ook daadwerkelijk te gaan bouwen in React Native. De app die de studenten gaan bouwen, bevat een kaart met alle 21 locaties die interessant zijn om te bezoeken in Nederland. Daarnaast is er informatie over de partners van This Is Holland te vinden. Je kunt via de app activiteiten selecteren op basis van interesse en het is mogelijk om kaartjes te kopen voor de 5D Flight experience. Via Tripadvisor kunnen bezoekers feedback geven over de 5D vlucht. Tot slot zit er in de app een AR game. Het doel is om het logo van This is Holland te vinden. Bij het vinden van het logo krijg je een punt. Als je alle punten hebt verzameld, krijg je een prijs van This is Holland.

Planning
De planning is om het project in januari 2020 af te ronden en de app beschikbaar te stellen in de app stores. Tot die tijd werken de vijf studenten, twee keer per week aan het ontwikkelen van de app. San Cheung over het werken aan het project: “Het is altijd leuk en extra uitdagend om bij een bedrijf te leren. Het is een mooie kans om mezelf te ontwikkelen in een andere programmeertaal. Daarnaast is het een goede manier om ervaring op te doen als projectleider. Het team is enthousiast en we willen het beste eruit halen.”