Blog

Sofia genomineerd voor Digital Award 

Door 

Kim

Sofia genomineerd voor Digital Talent award van Rightbrains en Computable

Trots zijn we op onze Sofia die genomineerd is voor de Digital Talent Award. Tijdens het CIAO evenement, georganiseerd door Rightbrains, op 30 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht worden de winnaars bekend gemaakt.


Sofia heeft haar nominatie niet alleen te danken aan haar technische developer skills maar ook aan haar goede klantcommunicatie. Ze snapt de wensen van de klant en weet deze goed te vangen. Het doel van de Awards is om inspirerende vrouwelijke rolmodellen eens extra in het zonnetje te zetten voor hun goede werk en hiermee hopelijk anderen vrouwen te inspireren om ook een carrière in het digitale werkveld na te streven. Graag vertellen we meer over Sofia en wat haar rol bij Flores.nl is.

Wereldreizigster
Inmiddels is Sofia 29 jaar oud. Ze komt oorspronkelijk uit Zweden waar ze opgroeide in het kleine dorpje Hällby. Toen ze 20 was, kocht ze een klein appartementje in het naastgelegen stadje Västerås. Inmiddels woont ze alweer 5,5 jaar in Amsterdam maar daar gingen heel wat reisavonturen aan vooraf. Ze vindt het heerlijk om in andere landen te wonen en zo de cultuur beter te leren kennen. Zo woonde ze achtereenvolgens in Parijs, Australië en India. Tijdens een bezoekje aan Nederland werd ze verliefd op ons kikkerlandje en besloot ze om hier in plaats van in Zweden een baan te zoeken. Nog steeds heeft ze het erg naar haar zin en inmiddels heeft ze een groot netwerk en een waardevolle vriendenkring opgebouwd.

Nominatie
In Zweden ronde Sofia succesvol het Gymnasium af waarna ze de bachelor Business Administration volgde. Ook deed ze verschillende online cursussen in Computer wetenschappen en Web App Development. Bij Flores.nl is ze werkzaam als Software Developer. De diversiteit aan projecten, gedeelde waarden met collega’s & klanten en het aanleren van nieuwe technieken maken dat dit een werkplek is waar ze het erg naar haar zin heeft. Over haar nominatie voor de Digital Award zegt ze: “Ik vind het ontzettend leuk en spannend. Ik voel me zeer vereerd.”

Ontwikkelen in de avonduurtjes
Haar grootste hobby is ontwikkelen. Dat is wat ze het liefste doet in de avonduurtjes. Ze maakt API's en applicaties, onder andere voor het bedrijf Bright Kitchen van haar vriend. Het geeft haar een goed gevoel en een kick wanneer het haar lukt een ‘probleem’ op te lossen. Naast het ontwikkelen vindt ze het leuk om hard te lopen, te koken en lekker te eten met vrienden.

In haar voetsporen
Tot haar grote geluk zijn haar jongere broertje en oudere zus in haar voetsporen getreden en wonen zij nu ook in Amsterdam. Toch keert ze nog regelmatig terug naar Zweden om haar overige familie en vrienden te zien. Meestal één keer in het half jaar, soms vaker, afhankelijk van feestjes en andere gebeurtenissen waar ze bij wil zijn. 

Wij zijn heel erg blij met Sofia als werknemer en collega bij Flores.nl en duimen met z'n allen dat ze volgende week de Award mee naar huis mag nemen.