We maken

grasinbeeld.nl

Voor 

De JoHan Cruijff arena

In opdracht van de Johan Cruijff Arena heeft Flores.nl het dashboard Grasinbeeld.nl ontwikkeld. Het dashboard toont 24 uur per dag de informatie die via 15 sensoren onder de mat en lichtsensoren op het dak wordt verkregen.

Gezondheid van de grasmat
Bij elke maaibeurt wordt een scan van de grasmat gemaakt om de activiteit van de planten te meten, de hoeveelheid grassprieten per oppervlakte en waar er beschadigde plekken zitten. Alle verkregen data wordt verwerkt in het grasdashboard. Het dashboard monitort de gezondheid van de grasmat en geeft aan wat er nodig is om de kwaliteit van de mat te behouden of te verbeteren. Verzorgers van de grasmat zien via het dashboard bijvoorbeeld wanneer de mat voeding, licht of water nodig heeft. De kwaliteit van de grasmat is via het dashboard realtime te volgen.

Andere stadions
Nergens in de wereld wordt een grasmat op een dergelijke geavanceerde wijze onderhouden en gemonitord. De Johan Cruijff Arena en de KNVB onderzoeken in samenwerking met de Wageningen University & Research of het hightech systeem dat de grasmat van de Arena monitort, geschikt is om als basis te dienen voor andere clubs in het Nederlands betaald voetbal. De KNVB gaat het monitoringssysteem al inzetten op de trainingsvelden van het Nederlands elftal in Zeist.

Meer informatie 
Stuur een mailtje naar info@flores.nl of bel +31 (0)20 463 09 35.
Kijk ook hier.