We maken

ErBij: veilig social media meester worden

Voor 

Leerlingen en leraren in het Basisonderwijs

In samenwerking met Microsoft werken we aan de ontwikkeling van de app Erbij. Een app waarmee kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar in een beschermde en veilige omgeving altijd en overal in contact kunnen staan met hun klasgenoten en leraar. De school beheert de app en heeft onder andere als doel om bij de leerlingen basisvaardigheden aan te leren hoe je verantwoordelijk met social media kunt omgaan. Het lieve bijtje ‘mascotte van de app’ leidt de kinderen via animaties door de app heen. 

Wat kunnen de leerlingen en leraar met ErBij? 
Via de app kunnen de leerlingen onderling chatten in een veilige omgeving. Ook zijn er themagroepen waarin de leerlingen met de leraar kunnen chatten over allerlei onderwerpen. Alles wat er in de app gebeurt kan niet naar buiten gebracht worden. Na afloop van het schooljaar kan de groep en daarmee de historie verwijderd worden. 

Aanpak cyber pesten
In de app kunnen de leerlingen op een anonieme manier laten weten hoe zij zich voelen. De leraar krijgt deze informatie en weet zo beter wat er in de klas speelt en kan er daardoor beter op inspelen. Pesten wordt via de barometer voor de leraar zichtbaar, zonder dat een specifiek kind dit aangeeft en dus te kijk staat. 

Planning
Op dit moment onderzoeken we of we een koppeling kunnen realiseren tussen ErBij en Microsoft Office 365 voor het basisonderwijs.

Meer informatie 
Wilt u meer over ErBij weten? Stuur een mailtje naar info@flores.nl of bel +31 (0)20 463 09 35.